Kulturarvsdagen 2020

Visningar och föredrag

Söndagen den 13/9 kan du lära dig mer om en gammal vacker järnvägsbyggnad från 1898 - Ängelholms lokstall, idag Järnvägens Museum.

Ängelholms lokstall med två anställda på 1920-talet. Bild.

Guidade turer

Välkommen på en spännande visning av Lokstallets arkitektur- och byggnadshistoria. Ta chansen att få nya insikter och se detaljer i byggnaden du inte tidigare upptäckt. Visningarna börjar kl.11.00 och 15.00 och ingår i entréavgiften.

Föredrag

Kl. 13.00 Föreläsning med Johan Brinck i museets hörsal om järnvägsområdet och dess förvandlingar.

Vi bjuder alla besökare på kaffe under hela dagen.

Evenemanget Kulturarvsdagen är en del av de europeiska kulturarvsdagarna, European Heritage Days, och det mest firade gemensamma kulturevenemanget i Europa. I Sverige firar vi alltid andra helgen i september.