Lyssna

Translate

För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.

En resa i livet Konstutställning med Ulf Eriksson förlängs till den 10/1 2021

3/10 – 10/1 visar vi Ulf Erikssons färgglada konst. Ulf Eriksson är en svensk konstnär bosatt i Mörarp utanför Helsingborg. Han är känd som "cykelmålaren", och hans färgstarka tavlor har medverkat i ett flertal separat- och grupputställningar i Sverige, USA och olika länder i Europa.

Detaljbild på en tavla av Ulf Eriksson. Foto.

Om Ulf Eriksson

Ulf Eriksson, född 1942 i Helsingborg, är en svensk grafiker och textilkonstnär.

Ulf har företagit ett antal studieresor runt om i Europa med längre uppehåll i Paris och London. Han studerade byggkonstruktion på Tekniska skolan i Helsingborg men valde att satsa på sin konstnärliga ådra. Han debuterade på Galleri HS i Lund 1968 och den utställningen skapade kontakter som ledde till utställningar i Polen och medverkan i Krakows TV. Han bodde i New York 1982-1986 och fick där möjligheten att ställa ut grafik på Metropolitan museum.

Ulf har tilldelats Statens stora arbetsstipendium. Han är representerad vid bland annat Moderna museet, Warszawas Nationalmuseum, Bibliothèque nationale i Paris, Statens konstråd, Library of Congress i Washington, Malmö museum, Metropolitan museum i New York, Lagos Nationalmuseum, Skissernas museum i Lund samt med ett 50-tal verk vid kommuner och landsting.